A venit si momentul in care sa vorbesc despre pasiunea mea pentru fotbal…

Cea mai veche amintire ca “microbist” o am de pe la 4 ani.

Eram printre putinele familii din bloc care aveau televizor, asa ca aveam casa plina la meciuri de fotbal, campionate de patinaj artistic, Cerbul de aur, sau mai stiu eu ce manifestari in direct.

Asa se face ca in 1966, de ziua mamei mele, 20 iulie, aveam mai multi musafiri decat de obicei, pentru ca juca Anglia cu Franta, meci pe care l-a si castigat Anglia.

Asa eveniment nu se putea rata!

Ei bine, eu am fost dintotdeuna genul de copil pe care il gasesti mai mult prin copaci, cu genunchii juliti, ma jucam mai mult cu baietii, asa ca stateam mai mult pe langa tata, iar in seara aceea m-am straduit sa nu misc, ca sa nu ma dea afara din sufragerie. Dar meciul dura prea mult pentru capacitatea mea de a sta nemiscata, si ma tot foiam, ba la bucatarie, ba prin alta camera…Numai ca faceam acest lucru ca un veritabil soldat, pe burta si pe coate, ca altfel o incasam, normal ca nu aveam voie sa trec nici o secunda prin fata televizorului!

Doar ca am deranjat si asa, pentru ca stiu ca am incasat o palma la fund, plus interdictia de a mai calca prin sufragerie! Dar credeti ca am renuntat? Nu, m-am asezat pe hol, in fata usii si nu m-am dezlipit de acolo pana nu i s-a facut tatei mila de mine si m-a tintuit langa el pe canapea.

Au urmat dupa mai multi ani adevaratele experiente pe care le-am trait alaturi de echipele romanesti, dar din pacate doar in fata televizorului, cu iesiri pe strada dupa calificari, sau cu lacrimi si comentarii amare dupa infrangeri, si asta pentru ca am trait fotbalul ca un adevarat barbat, alaturi de tata si de fratii mei, iar mai tarziu, alaturi de sotul meu…

Dar nu am fost niciodata la un meci, pe un stadion!

Si mi-am amintit toate aceste lucruri citind despre campania celor de la City Insurance de sustinere a echipei nationale a Romaniei in meciul impotriva echipei Ungariei prin construirea galeriei de bloggeri.

Pe adresa de Facebook a celor de la City Insurance veti gasi toate detaliile.

In acelasi spirit vreau sa va recomand si pagina blogdefotografie.ro unde veti gasi un concurs de fotografie care va poate aduce un bilet la meci.

Sincer, eu am scris acest articol, in speranta ca voi castiga doua dintre cele doua bilete puse in joc, pentru a face o surpriza unuia dintre baietii mei.

Si mai sper ca aveti incredere ca o femeie poate sustine echipa Romaniei la fel de aprig cum o poate face un barbat!

Va asigur ca voi fi alaturi de echipa Romaniei ca microbist, dar mai ales ca ROMAN!

HAI ROMANIA!!!